Even Voorstellen

 

Mijn naam is Iris en ik woon samen met mijn dochter in een gemeenschappelijk wonen project in Utrecht.

Vanaf dat ik klein ben heb ik met verwondering op deze planeet rondgelopen. Ik kan erg genieten van mooie en lekkere dingen. Van de natuur en kampvuur en avontuur. Maar ik ben ook verwonderd geweest over hoe mensen met elkaar en de planeet omgaan. Het leek soms wel alsof ik niet zo veel begreep van het leven hier op aarde.

Dit heeft mij op een speurtocht gebracht naar hoe het nu eigenlijk werkt hier en hoe de mens in elkaar zit. Na veel avonturen, ontwikkelingsweekenden, tarotsessies met mijn moeder en mooie opleidingen* blijkt het toch de weg naar binnen te zijn. De verbinding met wie je in wezen bent zorgt voor een helderdere connectie met je diepste verlangen en missie op aarde. 

Als kind miste ik deze verbinding, ik had er heimwee naar. Dit verdriet heeft ervoor gezorgd dat ik Kindercoaching ben gaan studeren. Ik wilde graag de kinderen op aarde verwelkomen. 

Tijdens de eerste Lockdown maakte ik een wandeling door Amelisweerd. Alles was stil en niks was meer zeker. Ik twijfelde over mijn kindercoach praktijk. Ik twijfelde of dat wel echt was wat ik wilde en of ik daarmee in ‘het nieuwe normaal’ wel rond zou kunnen komen. Ik had mijn telefoon thuis gelaten en ben gaan mediteren. En ineens was daar het idee. Verbindende, kindercoach speurtochten!

Dit idee maakte me zo ongelooflijk enthousiast! Eindelijk iets waar ik echt blij van word!

Het leuke van dit idee is dat ik als kind altijd speurtochten en spelletjes maakte. Het ontwikkelen van kindercoach speurtochten is eigenlijk een heel logische stap. Het combineert mijn grootste plezier als kind, met de kennis die ik heb opgedaan als volwassene. Daarbij kan ik op deze manier veel meer kinderen bereiken dan als ik 1 op 1 met ze werk.

Ik heb deze inspiratie dus gepakt en ben ermee aan de slag gegaan. Het starten van mijn eigen bedrijf voelt als een nieuw avontuur en een prachtig proces. Telkens kom ik andere stukken van mezelf tegen die aangekeken mogen worden en telkens leer ik weer nieuwe dingen erbij.

Ik hoop dat ik vele kinderen en ouders mag inspireren met de Speurvonturen die ik ga maken de komende tijd. Dat dit zorgt voor connectie, warme gevoelens en inzichten.

 

Heel veel liefs

Iris

Als je wilt zien hoe ik leef en hoe ik omga met Iza kan je meer van mij zien in het televisieprogramma: Hoe gaat dat bij jullie thuis van de EO. 

En als je wilt weten hoe ik denk over het onderwijs, kan je naar me luisteren in de podcast: Anderwijs

*Opleidingen die ik heb gevolgd: Psychologie (WO), tantra, kindercoaching, familie opstellingen, yoga, schoolverlichting.